L'encoixinat és una tècnica molt utilitzada en agricultura ecològica que consisteix en la cobertura de la superfície del sòl al voltant dels cultius. Es pot fer amb diferents materials: palla, restes de poda i material vegetal trinxat, biofilm, etc.
Per què encoixinem? Tots els que treballem en agricultura ecològica tenim una lluita constant contra les adventícies (males herbes), ja que no les aturem amb herbicides químics sinó que només les podem frenar amb procediments mecànics. La cobertura del sòl amb un encoixinat fa que les males herbes no puguin germinar i ens estalvia moltes hores d'intentar controlar-les. Però això no és tot, l'encoixinat també ens permet fer una millor gestió de l'aigua, ja que manté durant més temps la humitat del sòl. En el cas del biofilm, com que és de color negre, a més a més aporta calor al sòl, fet que ens permet avançar una mica els cultius . Què es el biofilm? El biofilm és una material d'origen orgànic d'aparença semblant al plàstic que és biodegradable i que serveix per encoixinar. Un cop s'ha acabat el cultiu no cal retirar-lo del camp, sinó que es pot trinxar amb la resta de residus orgànics i, com la resta, acabarà degradant-se.
2 Comentarios
Conxita
28/2/2019 11:00:56 pm
Hola
Responder
El Circell
1/3/2019 06:57:48 am
Hola Conxita,
Responder
Deja una respuesta. |
Archives
Enero 2021
Categories |