amunt

El Circell

 

 

El Circell és un projecte d’agricultura ecològica que neix d’un somni en comú de poder viure de la terra.

Creiem en una agricultura respectuosa amb el medi ambient, però també amb les persones. En una agricultura propera, que atansi la gent altra vegada als ritmes de la terra i que permeti al pagès viure dignament de la seva feina. 

Per això seguim els principis de l'agroecologia i defensem un model d’agricultura ecològica, de venta directa i de proximitat.


 

 

Qui som?

 

Som l’Armand i l’Eva, una parella de joves pagesos il·lusionats per tirar endavant un projecte de vida basat en l’agricultura ecològica.

L’ Armand és Enginyer Tècnic Agrícola i l’Eva llicenciada en Ciències Ambientals. Tots dos tenim estudis relacionats amb la terra i procurem aplicar dia a dia els nostres coneixements en el desenvolupament del projecte, així com aprendre i enriquir-nos de l’experiència de treballar la terra.

 

 

Què fem?

 

Treballem i vivim a la finca de La Baga de Vespella, de Gurb (Osona), on conreem aproximadament 2 ha d’horta combinada amb fruiters seguint els principis de l’agricultura ecològica.

L’horta d’El Circell s’ha dissenyat seguint un model de cultiu anomenat Agroforesterie, que consisteix en l’associació de cultius arboris i herbacis. Per això, les nostres parcel·les d’horta estan situades entre línies d’arbres fruiters. Aquest disseny no tan sols aporta beneficis a ambdós cultius, sinó que també augmenta la fertilitat de la terra i la biodiversitat a la finca.

Seguim els principis de l’agricultura ecològica, evitant l’ús de productes químics de síntesi, i oferint verdures saludables, fresques i d’alta qualitat que venem de forma directa a la comarca d'Osona. Fet que ens permet estalviar intermediaris per tal d’aconseguir un benefici mutu i un preu més just tant pel consumidor, com pel pagès.

Estem avalats pel Consell Català de la Producció Agrària Ecològica (CCPAE) i disposem del segell que ho certifica.

 

Per saber més sobre nosaltres:

Entrevista d'Orgull Pagès - 2016

 

Imagen

Entrevista al 9 nou - 2017

Imagen

Entrevista de l'Observatori d'Economia Agroalimentària de Catalunya - 2019

Imagen

Reportatge del diari Ara: El camp es renova, resistir a Pagès - 2020